Problem z kontrolką silnika w Octavia 1,9 TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jacekrak22
    Classic
    • 2011
    • 3

Komplet nowych opon to znów nie majatek a życie/zdrowie jest więcej warte...więc :roll:
    No i sam fakt, że zapewne kierowca poczuje się bezpieczniej na drodze ...jak już widać Kolegę ten problem nurtuje.
  • jacwes
    Classic
    • 2010
    • 4

Witam!
    Moja Octavia to 1,9 TDI rok 2004 silnik ASV 110 KM. Przebieg 175000 km. Jest to mój pierwszy samochód z silnikiem wysokoprężnym.
    Mam problem z kontrolka silnika.
    Dwa dni temu rano jadąc do pracy zapaliła się kontrolka silnika. Po dojechani do pracy ok. 10 km nadal się paliła. Po ponownym uruchomieniu samochodu po ok. 2 godzinach też nie zgasła ale po przejechaniu ok. 5 km zgasła (?) . Pojechałem do mechanika i po podłączeniu do Vaga pokazało " za duże ciśnienie doładowania " . Wczoraj znów przy jeździe do pracy zapaliła się i nie gaśnie do tej pory. I moje pytanie: Co może być przyczyną takiego zachowania ? zapala się i gaśnie. Czym grozi dalsze używanie samochodu ? ( Jestem umówiony z mechanikiem ale dopiero na piątek a samochód jest mi niezbędnie potrzeby) .
    Czytam to forum od jakiegoś czasu i wiem że wypowiadają się tu ludzie o bardzo dużej wiedzy nt. Ocatvi więc proszę o pomoc.
    Z góry dziękuję
    Pozdrawiam,
    Jacek

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Zamieszczone przez jacwes
      Czytam to forum od jakiegoś czasu
      no to było trzeba poszukać

przeładowuje, czyli mogą być zapieczone kierownice turbo, uwalony N75, przetarte podciśnienia...
      Octavia

Komentarz

Pracuję...